İşçi Kazaları ve Kadın Cinayetleri - Tolgahan Soylu
Son Paylaşımlar
recent

İşçi Kazaları ve Kadın Cinayetleri

Görüntüleme


Erken kalkmışım, sabah kahvaltımı yapıyorum, haberleri genelde izlemeyi tercih etmem nedeni ise iç açıcı haberlerin olmayışı. Her zaman kötü haberlerin olması. Kadın cinayetleri, tecavüzler, işçi kazaları, ihmaller ve dahası, insanlar ne hale geldi?

Haber kanallarını her açtığım da " Tokat'ta inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti , iş makinesinin altında kalan işçi öldü, kadıköy'deki inşaatta beton pompasının kolu kırılıp işçinin üzerine düştü, işçinin üzerine harç kazanı devrildi, mecidiköy'ün ortasında eşinin boğazını kesti, konuşmak için çağırdığı eski kız arkadaşını silahla vurarak öldürdü, üç kadın daha erkek şiddetinin kurbanı oldu. " benzeri haberler ile karşılaşıyorum.

Bir işletme sahibi işini emanet ettiği insanın canını neden düşünmez ki? Her ne olursa olsun o senin işin için çalışıyor o çalıştıkça sen kazanıyorsun neden kaz gelen yerden tavuk esirgeniyor?

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Fox Tv'de ki Çalar Saat programında kahvaltımı yaparken bir haber gördüm 52 yaşında ki amcamız kamyonetin arkasına koyulmuş kilolarca camı elleri ile tutuyor kamyonet çıkmaz sokağa giriyor ve tek çaresi geri gelmek olan kamyonet amcamızın yönlendirmesi ile geri geri geliyor ve bir fren sonucu camlar sallanıyor ve amcamız camları tutmaya devam ediyor üstüne gelen camlara direnç gösteren amcamız camların kilolarca ağırlıkta olması ve gücünün yetmemesi ile camlarla beraber yere düşüyor camlar üstünde parçalanıyor ve amcamız vefat ediyor. O kamyonette olan camları tutması gereken bir halat veya ip her ne ise neden bu alet yoktu? Bir insanın canı 100₺, 200₺ veya 500₺'den değerli mi? Amcamıza Allah rahmet eylesin geride bıraktığı canlarına, ailesine de sabır versin.

Bahsedeceğim bir diğer can sıkıcı  konu ise son yıllarda azımsanmayacak derece artış gösteren kadın cinayeti ve tecavüzleri.

2017 yılında 389 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerin; %37'si tespit edilemeyen, %24' ü ailesinden biri %9'u erkek arkadaşı, %8'i ayrıldığı erkek/boşandığı eşi tarafından işlendi. Kadınların öldürülme nedenleri ise; %34'ü kendi hayatına dair karar almadan, %29'u şüpheli nedenlerden, %28'i tespit edilememiş, %5'i ekonomik sebeplerden, %2'si başka kadını korumaktan, %2si ise istismardan öldürülmüş. Ayrıca 387 çocukta istismara uğramış.

Bir erkek kendi hayatı konusunda net kararlar alırken, neden bir kadın kendi hayatı konusunda kararları alamıyor? Bu zihniyet nereden geldi? Bir kadının hürriyeti neden bir erkeğin elinde gibi görünüyor? Bu bilinçteki cahil insanlar neden bu kadar fazla? Artık midemi bulandırmaya başlıyor bu ve bu tarz şeyler.

Yazımın sonuna Mine Tugay'ın Behzat Ç. dizisinde ki son sahnesi ile veda etmek istiyorum. " Sadece 5 dakika daha yaşamak istedim, bütün öldürülen kadınlar gibi."














Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.